Challenge 3
  Optimalisatie  

De overheid en federaties hebben steeds strengere eisen.

We willen zuiniger rijden, de kosten van benzine of diesel verlagen en zijn veel milieuvriendelijker.

Jammer genoeg is het verkrijgen van de gegevens van een voertuig is erg moeilijk. Het interpreteren van deze gegevens is nog moeilijker.

Hoe kunnen we de efficiƫntie van de bestuurder, het voertuig en de vloot verbeteren door slimme technologie en statistieken te gebruiken?

Huidige situatie

Gemotoriseerde voertuigen moeten altijd aan strengere eisen voldoen. Niet alleen tijdens het testen, maar ook in het dagelijks gebruik, waar ze elke dag schoner en zuiniger moeten zijn. Bovendien moeten autofabrikanten garanderen dat deze normen ook na vele jaren en tienduizenden kilometers worden gerespecteerd. Er is echter een zeer belangrijk aspect dat de autofabrikanten niet onder controle hebben: de manier waarop een bestuurder zijn of haar voertuig gebruikt.

Gegevens worden al door verschillende fabrikanten bijgehouden voor eigen gebruik. De erkende garagebedrijven kunnen hier ook gebruik van maken. De gegevens worden voornamelijk gebruikt om de voertuigen te optimaliseren om nieuwe modellen te maken.

Er is echter nog steeds een grote kloof tussen de constructeurs en de eindgebruikers rond het verzamelen en gebruiken van hun eigen gegevens.

Artikels en data

Open data voertuigregistraties (data)

EnviroCar is een open platform voor Citizen Science-projecten op het gebied van duurzame mobiliteit. Burgers, wetenschappers, verkeersplanners en de industrie verzamelen en analyseren autogegevens en delen hun bevindingen. Meer dan 5 miljoen metingen kunnen uit de API gehaald worden (data)

Google Web Services (DATA)

Partners

logo we are mobility

decoration