1

URBAN MOBILITY & CITY DESIGN

Intro

Wanneer het over mobiliteit gaat, zijn onze steden in beweging.

De vraag naar mobiliteit groeit, en meer en meer mensen verhuizen naar steden. De grenzen tussen steden en voorsteden zijn reeds aan het vervagen, wat zich vertaalt in de vraag naar een bredere aanpak omtrent stadsmobiliteit en stadsontwerp.

Steden van over de hele wereld veranderen de manier waarop stedelingen zich in en rond de stad verplaatsen. Autovrije zones en fietslanen worden geïmplementeerd aan hoge snelheid. Steden focussen zich meer op het fietsvriendelijker worden en in sommige steden is fietsdelen de nieuwe standaard. Drones of robots en zelfrijdende voertuigen zullen bestellingen aan de voordeur leveren.

Om je te kunnen verplaatsen in steden, is het momenteel meestal vereist om een eigen wagen te hebben. Dit zal echter niet lang meer zo zijn, gezien nieuwe technologieen steden aan het transformeren en vormgeven zijn. We zullen de keuze hebben tussen verschillende transportmogelijkheden die ons best passen op een bepaald moment, zonder het eigenaarschap van die transportmogelijkheden te moeten hebben.

De toekomst van stadsmobiliteit zal draaien rond delen en zal vraaggericht en intergeconnecteerd zijn. Het zal minder kosten en sneller en veiliger zijn. De uitdaging ligt er niet enkel in om technologie├źn te verbeteren, maar om tegelijkertijd ook steden te herontwerpen om in te passen in deze nieuwe mobiliteitsbenadering. Communicatie en co-creatie met steden zal hierin een belangrijk punt vormen.

decoration